ALWAYS BE IN MY HEART

Sunday 24 November 2013

BISKUT CREAM CHEESE


gmbr ehsan dr Cik Epal...tkaseh cik epal...
 
 
BISKUT CREAM CHEESE

BAHAN – BAHAN :

Cream Cheese –  250gm 1 Paket  (Bajet RM8.00)

Biskut Hup Seng Deluxe Cracker – 1 Paket  (RM5.00)

Susu Dutch Lady Low Milk / Full cream – 1 botol (RM5)

Susu Pekat F&N – 1 Tin (RM3)

Nestum – 1 Paket (RM5)

Cara2 :

Mixer kan Cream Cheese dengan Susu Pekat (susu guna separuh tin je, depends la kalo nk manis, guna la lebih)

Susu Dutch Lady low milk di tuang ke dalam bekas kemudian rendamkan biskut dalam bekas susu tadi,

Jangan rendam terlalu lama (cukup sekadar  sekejap saja-jgn smpai lembik) , letakkan biskut yg telah direndam itu dalam loyang, kemudian lapis kan dengan cream cheese yg telah diblend tadi, kemudian tabur kan dgn nestum, kemudian ulangi langkah tersebut sehingga beberapa layer. (terpulang kepada anda untuk buat tinggi mane, mcm KLCC pun boleh…J )

Sesudah itu, blhla masukkan dlm freezer…Makan masa sejuk lebih sedap…

Ermmmm….dap errr…. J

Kredit utk cik fariza sbb mg resepi yg sgt mudah+sedap, resepi mcm ni la yg saya crik, senang, cepat dan mudah! Ekceli saya xde oven nk kene bakar2 bagai…jd kalo resepi cenggini, mmg mcm mengantuk disorong bantal la jawabnya! J J

 

 

No comments:

Post a Comment